Mijn Blog

jeffreyboomhouwerthermostaat
We zijn soms net een thermostaat
jeffreyboomhouwer
Geschreven door:

Jeffrey Boomhouwer

“We zijn soms net als een thermostaat, zodra iets lukt vinden we het wel goed en stoppen we met ons te ontwikkelen”. 

Wat me opvalt op het gebied van trainen en trainen geven, is dat we zodra iets lukt we het wel goed vinden. NEE! dit is het moment dat we moeten doorpakken en een stapje verder moeten gaan en denken.

Gaat iets goed maar nog niet perfect weet dan dat naarmate je dit proces herhaalt je steeds beter er in word. Oftewel herhalen herhalen herhalen. Door meer te doen word je beter, en ga je je leeftijdsgenoten uiteindelijk voorbij.

Even terugkomen op de thermostaat. Als die warm is bijvoorbeeld 21 graden. Dan stopt die met verwarmen. Wij mensen doen ook vaak dat wat nodig is en dan stoppen we.

Waar natuurlijk niks mis mee is, maar wees nou eerlijk we kunnen er soms toch veel meer uithalen?!

Hieronder geef ik een aantal tips voor het beter worden op een training en tips voor een trainer/coach om zijn vak beter uit te oefenen.

3 tips voor een trainer/coach
1.

Volg 1 bepaalde lijn.

Maak vooraf een plan. Jaarplan, periode plan en dagplanning. Zo weet je zeker dat je de groep ontwikkelt en ergens naar toe werkt.

2.

Zorg ervoor dat de waarden en normen die jij belangrijk vind, terugkeren in je team. Zo ontwikkel je een bepaalde cultuur die jij en de club belangrijk vinden.

Denk bijvoorbeeld aan schoonhouden van een kleedkamer, uitstralen dat je een team bent, respectvol zijn naar andere mensen enzovoort.

3.

Gevoel voor het sociale ontwikkelen door bijvoorbeeld zelf de shirts te laten wassen en zelf de materialen te onderhouden. Zo krijg je een beter gevoel voor materiaal.

Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat er 2-3 man de kleedkamers schoonmaken. Om zo het verantwoordelijkheid gevoel te versterken.

3 tips voor een speler
1.

De basis om door te breken is talent, techniek en discipline.

Het makkelijkste is vaak het moeilijkst. Dus zorg ervoor dat je zo goed mogelijke basis neerlegt en de dingen simpel houdt.

2.

Probeer 1 stap vooruit te denken. Je weet dat je moet gooien als er niemand naar je toe komt, maar wat doe je als er wel iemand naar je toe komt.

Maak van je nadeel je voordeel.

3.

Zelfspot en humor zijn belangrijk. Zorg dat je weet waarmee je bezig bent. En voer dat met plezier uit.

Juist daarmee intimideer je tegenstanders. (nooit faalangst of tegen een wedstrijd opkijken.)

Wil jij nog meer tips van Jeffrey Boomhouwer ontvangen of jouw eigen team of klas aanmelden voor een Training, Clinic of Spreekuur? Schrijf je dan nu in via het aanvraagformulier.

Jeffrey Boomhouwer

I Handbal

Mijn ervaring, jouw succes!

Meer Artikels

Let's Connect

Gouden Moment

I Handbal © 2024 - een creatie van Paraná Flow Productions